Proiectul Şcoala Mamelor

Donate Now

    Programul “Şcoala Mamelor” este un program social desfăşurat de către Asociaţia “Semn de Viață” începând cu anul 2013.

Prin intermediul programului se urmăreşte identificarea familiilor în cadrul cărora se afla o mamă minora/adultă cu bebeluş care are vârsta cuprinsă între 0 – 12 luni şi implicarea specialiştilor în vederea ajutorării acestora prin: suport material acordat pe o perioadă cuprinsă între 6-12 luni, constând în acordarea de lapte praf şi scutece, alimente neperisabile, articole de îmbrăcaminte şi încăltăminte în limita posibilităţilor, precum şi servicii de consiliere şi educaţie postnatală, de creştere şi educare a copilului.

Se organizeaza lunar o întalnire cu teme specifice de interes comun al mamelor cu bebelusi, în domeniul sanatatii mamei și a copilului, alimentației copilului precum și a nevoilor specifice ale acestuia. În urma acestor întâlniri, familiile cu bebeluși vor fi vizitate lunar la domiciliu, de către reprezentanții asociației, în vederea unei identificării eficiente a nevoilor familiei pentru ca intervenția să fie în conformitate cu problemele identificate.

Rezultate: În anul 2015 am servit la nivel de comunitate  un număr de 51 de familii  cu o situaţie familială precară, respectiv 51 de mame si 86 de copii.