Poveste de succes Carmen

Donate Now

Carmen are doi copii. La admiterea în centru, băiatul avea vârsta de 12 ani şi fetiţa, vârsta de 5 zile. Primul copil a rezultat în cadrul unei relaţii de căsătorie, care s-a încheiat în urma conflictelor datorită consumului excesiv de alcool al soţului şi lipsa acestuia în repsonabilităţile parentale. După o perioadă de 10 ani, Carmen a început o relaţie de concubinaj. În cadrul relaţiei de concubinaj a rezultat un băieţel, care a decedat la vârsta de 10 luni, apoi a rezultat fetiţa. Motivul despărţirii de tatăl fetiţei a fost datorită faptului că acesta avea un comportament agresiv atât faţă de dânsa cât şi faţă de băiat. S-au despărţit înainte de naştere fetiţei.

Carmen a acceptat statutul de mamă a doi copii. Se implică în creşterea şi îngrijirea copiilor, conform nevoilor acestora. A făcut demersurile necesare pentru transferul şcolar pentru băiat, la o şcoală apropiată de centrul maternal şi l-a înscris şi la un club de fotbal. A acceptat să se lucreze la consolidarea relaţiei băiatului cu tatăl acestuia. De asemenea, are o relaţie de ataşament faţă de fetiţă şi o îngrijieşte conform nevoilor acesteia.
Beneficiază de indemnizaţie pentru creşterea copilului şi a economisit bani. A învăţat să fie o persoană independentă, să-şi organizeze timpul şi activităţile ţinând cont de noul statut.
De asemenea, în urma intervenţiilor de specalitate în restabilirea relaţiei cu tatăl fetiţei, relaţia dintre cei doi s-a îmbunătăţit şi s-au mutat împreună.