Poveste de Succes: Dana

Donate Now

Dana are vârsta de 24 ani şi este mama unui băieţel cu vârsta de 1 an şi 9 luni. Aceasta a venit în București pentru studii. Dana, a început o relaţie de concubinaj şi urma să se căsătorească. Însă, pe periaoda sarcinii, tatăl copilului a decedat în urma unui accident rutier. În acelaşi an, tatăl şi bunicul Danei au decedat, la un interval de câteva luni. Relaţia Danei cu mama sa, a fost una rece şi distantă. Mama acesteia a plecat să lucreze în străinătate, când Dana avea vârsta de 13 ani, nu s-a implicat în mod activ în creşterea şi educarea sa. Dana fost nevoită să se descurce singură. După decesul tatălui copilului, Dana a locuit singură cu chirie, în Bucureşti. Aceasta urma studiile universitare. Deşi plătise chiria în avans pentru câteva luni, după naşterea copilului, aceasta nu a avut unde să locuiască cu copilul deoarece a fost evacuată din casă. Dana împreună cu copilul au ajuns în centru prin ajutorul acordat de către un medic.

Aceasta a construit o relaţie frumoasă cu copilul şi a învăţat cum să-l hrănească, să-l îngrijească, dar şi cum să petreacă un timp de calitate cu acesta. În această perioadă a restailit relaţia cu mama sa, chiar a fost sprijinită de aceasta la organizarea şi costurile botezului copilului. A finalizat studiile univesitare urmând să susţină examenul de licenţiere. Pe perioada studiilor a beneficiat de pensie de urmaş, după naşterea copilului beneficiază de indemnizaţie pentru creştrea copilului, dar şi alocaţia de stat a copilului. Dana este o persoană chibzuită şi a economisit o sumă mare de bani. Copilul ese înscris la creşă, la program de zi. Dana locuieşte cu chirie în apropierea centrului, pentru a ţine legătura şi doreşte să se implice ca voluntar în activităţile din programele sociale.

Dana este fericită că a depăşit perioada de criză, este alături de copil, este o personă independentă şi integrată în comunitate.