Poveste de Succes Ioana

Donate Now

Ioana este o mamă în vîrstă de 30 ani, este căsătorită cu Matei și împreună au un copil pe nume Mihai în vîrstă de 3 ani. In ianuarie 2014 am fost sunați de d-na director al Centrului de Resurse si Formare în Profesiuni Sociale cerându-ne ajutor pentru o mămică care este înscrisă la cursurile lor, de care s-au atașat foarte mult și care îi ajută la diferite lucruri prin birou dar care are nevoie disperată să locuiască undeva cu copilul ei de numai 2 ani.

D-na director al Centrului de Resurse si Formare în Profesiuni Sociale a vizitat casa părintească a Ioanei și a rămas uimită să vadă în ce condiții mizere trăiește. Ioana a încercat disperată să găsească o chirie undeva, însa financiar nu a făcut față, astfel fiind nevoită să caute un centru maternal pentru a-l scoate pe copil din acele condiții.

Ioana în acea perioadă era certată cu soțul ,care era plecat la muncă în afara țării. Ioana este o femeie foarte pozitivă și zîmbăreață și o mamă foarte grijulie cu copilul ei. Ioana a fost admisă în programul de găzduire în regim temporar din cadrul asociației împreună cu copilul Mihai. În perioada de găzduire din cadrul asociației, aceasta a primit sprijin în ceea ce privește continuarea studiilor în programul Șansa a Doua, a terminat 2 cursuri (îngrjijitor la domiciliu și cursul de operator calculator din cadrul Centrului de Resurse și Formare în Profesiuni Sociale, a reușit să înscrie copilul la creșa și în vara lui 2015 la grădinită și a făcut mari progrese în ceea ce privește relația cu copilul. De asemenea a învățat să își grestioneze resursele materiale și financiare. În toamna lui 2015 s-a angajat în cadrul Complexului Caraiman in functia de îngrjitor la domiciliu.

Ioana este o mamă foarte luptătoare, puternică și în ciuda greutăților și dificultăților prin care a trecut a ieșit biruitoare. Ioana este o femeie foarte harnică și curată, își îngrjiește cu drag copilul și se ocupă de creșterea și îngrjijirea lui.
Ioana a reușit să strângă o sumă mare de bani, cît a fost găzuită în programul asociației și a reluat legătura cu tatăl copilului, iar în luna feburarie a ieșit din programul nostru și s-au mutat cu chirie împreună cu soțul și copilul.
Ioana a fost și este un exemplu pentru multe mămici și ne dorim să continue să lupte cu viața, să dezvolte relația cu copilul și soțul și să își păstreze locul de muncă!