Doneaza!

Te poți implica! Află mai jos cum o poți face.

Persoane fizice: Redirecționează 2% din impozitul tău pe venit

Orice persoană fizică ce a avut venituri în anul precedent poate opta ca 2% din impozitele pe care oricum le plătește către Stat, să fie redirecționate către o organizație nonprofit în care crede. Dacă Asociația Semn de Viata este printre preferințele tale, parcuge pașii de mai jos ca să ne asigurăm împreună că fondurile tale ajung la noi.

Pasul 1: Downloadează și completează formularul 230 (persoane fizice) sau formularul 200 (persoane fizice autorizate sau alte venituri impozabile)

Completează cu datele personale doar unul dintre cele două formulare, în funcție de contextul profesional.
Formularul se completează de mână, în două exemplare, dintre care unul rămâne la tine. Poţi lăsa la sediul nostru formularul, îl depunem noi pentru tine!

Pasul 2: Depune formularul la Administrația Finanțelor Publice

 • Direct la Administrația Finanțelor Publice
 • Prin postă cu scrisoare de recomandare către Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu.
 • Electronic pe site-ul ANAF

Persoane juridice: Direcționează 20% din impozitul pe profit

Companiile au posibilitatea de a direcționa/acorda fără costuri suplimentare fonduri/bunuri/servicii prin acțiuni de sponsorizare, apelând la o facilitate fiscală prevăzută în art. 21 (4) lit. p) din Codul Fiscal. Dacă ai o companie sau dacă lucrezi la o companie care are inițiative de CSR, atunci trebuie să știi, tu sau departamentul de contabilitate, următoarele:
Condițiile cumulative pentru a accesa această facilitate fiscala sunt:

 1. compania trebuie să fie plătitoare de impozit pe profit;
 2. acțiunile trebuie justificate prin acte juridice (contracte) încheiate potrivit prevederilor legale până la sfârșitul anului curent;
 3. sponsorizarea trebuie înregistrată în contabilitate în anul pentru care se face plata impozitului (anul anterior momentului plății efective a impozitului)
 4. fondurile direcționate trebuie să fie sub cea mai mică dintre limitele precizate mai jos:
  – 0.3‰ (la mie) din cifra de afaceri;
  – 20% din impozitul pe profit datorat.

În cazul în care sumele de sponsorizare acordate în conformitate cu Legea 32/1994 într-un anumit an fiscal depășesc limitele prevazute de Codul Fiscal în scopuri fiscale, sumele care nu sunt deduse din impozitul pe profit datorat în acel an fiscal pot fi recuperate prin deducere din impozitul pe profit datorat în următorii 7 ani consecutivi.

Donații directe

Poți să donezi oricât dorești direct în contul Asociației ”Semn de Viață”
Datele le gasești chiar aici:

Asociația ”Semn de Viață”
CONT IBAN: RO89BRDE445SV24630554450 BRD Aviației